top of page

Στα άκρα η σύγκρουση Ν.Δ -ΣΥΡΙΖΑ. Η σιωπή Μητσοτάκη και οι Υπουργοί που δίνουν ημερομηνία εκλογών

Καλημέρα σας,
Στα άκρα η σύγκρουση
Αν θεωρούσατε ότι αυτό που είχατε δει μέχρι σήμερα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακραία τότε μπροστά σε αυτά που έρχονται θα μοιάζουν παιδική χαρά. Ακόμα και η ιστορική πλέον φράση «σκληρό ροκ» ίσως ωχριά μπροστά σε αυτά που έρχονται. Γιατί καλό το κυβερνητικό πρόγραμμα και οι θέσεις αλλά σαν την εστίαση στα «μαύρα» σημεία του αντιπάλου δεν έχει. Η Νέα Δημοκρατία θα παίξει με μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ από Καλογρίτσα και την ιστορία του Έβρου και ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές . Σε όρους σινεφίλ « πάρτε ποπ κορν».
Στο στόχαστρο ο ίδιος ο Τσίπρας
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι ακόμα και χθες Κυριακή, το μεροκάματο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου έπεσε βαρύ. Δύο ανακοινώσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ -η μία προσωπική κατά του Αλέξη Τσίπρα- εξέδωσε ο εκπρόσωπος ενώ μία ακόμα ήρθε από τα γραφεία της Ν.Δ με την οποία εξεπέμφθη missing alert για τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της αφωνίας του για όσα ακούγονται στο ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά.
Ν.Δ: Ζητά ποινική έρευνα για κρυφή χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ
Αρχίζω από το δεύτερο. Για τη Νέα Δημοκρατία το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος έστω και σε πλημμεληματικό βαθμό κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών «έδεσε» μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα. Για το γαλάζιο στρατόπεδο η μάχη θα δοθεί για την ανάδειξη του θέματος της άδηλης χρηματοδότησης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Καλογρίτσα. Η αλήθεια είναι ότι και χρηματοδότηση από τον Καλογρίτσα αλλά και την ίδια ώρα ο Καλογρίτσας να μην έχει λεφτά για να μπει στον διαγωνισμό είναι λίγο αντιφατικά . Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ θα κάνει ό,τι μπορεί ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο για την περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος και από άλλα όργανα.
Έρχεται «καταιγίδα» για τους 38 του Έβρου
Αυτό που φαίνεται ωστόσο είναι ότι μεγάλη ουρά έχει και η υπόθεση του Έβρου μετά το χθεσινό δημοσίευμα της Καθημερινής για το πως «στήθηκε» η ιστορία της μικρής Μαρίας. Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ , όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για το νεκρό παιδί έχει εξιτάρει τους Νεοδημοκράτες. Στο μικροσκόπιο έχει μπει κάθε πιθανό στοιχείο το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο. Όσοι γνωρίζουν μιλούν για επερχόμενη καταιγίδα με εμπλοκή ΜΚΟ και πιθανώς και άλλων. Ήρθε και η δήλωση Τζανακόπουλου κατά του φράχτη στον Έβρο κι έδεσε το γλυκό.
Εξαντλεί κάθε δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ
Προφανώς και στην Κουμουνδούρου δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Οι πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εξάντληση όλων των θεσμικών περιθωρίων προκειμένου να αναδειχθεί η υπόθεση των υποκλοπών. Προσωπικά δεν θα απέκλεια και κάποια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ακόμα και λίγο πριν από τις εκλογές. Όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα ρίξει τον Μητσοτάκη. Αλλά και μόνο το ότι επί τρεις ημέρες η Βουλή σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας θα συζητά για τις υποκλοπές δεν είναι και για πέταμα.
Δυο πρόσωπα «καίνε»
Σε πρώτο στάδιο πάντως ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο την ενημέρωση την οποία βάσει νόμου δικαιούται για τα πορίσματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ στους παρόχους. Η δημοσιογραφική πιάτσα βουίζει ότι ο έλεγχος έχει επιβεβαιώσει επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε τουλάχιστον έξι «επίμαχα» πρόσωπα. Τα δύο εξ αυτών «καίνε». Αν επιβεβαιωθεί ότι τα δημοσιεύματα για τους στόχους της ΕΥΠ είχαν βάση τότε η σούπα ανακατεύεται ξανά.
Εκλογικά πάντως, η πόλωση και η ακραία σύγκρουση δεν αποκλείω να ευνοήσει και τους δύο σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.
Έρχεται η ρύθμιση κατά Κασιδιάρη
Σε αυτό το τοξικό κλίμα τα κόμματα θα πρέπει εντός των επομένων ημερών να συνεννοηθούν για την τροπολογία αποβολής Κασιδιάρη και λοιπών ομοίων του από το εκλογικό παιχνίδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες δημοσιοποίησε την πρόταση νόμου την οποία πρόκειται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή. Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και η κυβερνητική διάταξη.
Δίνουν την 9η Απριλίου
Κορυφαίοι Υπουργοί ακόμα και εντός του Μαξίμου δίνουν πλέον ανοικτά την 9η Απριλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης με απλή αναλογική. Αν αυτό επιβεβαιωθεί η Βουλή θα πρέπει να διαλυθεί το αργότερο στις 17-18 Μαρτίου. Αν δεν μιλήσει ο Πρωθυπουργός όποιος άλλος κι αν μιλά δεν έχει σημασία. Επισημαίνω απλώς ότι φέτος το Υπουργείο Παιδείας όρισε την έναρξη των πανελλαδικών νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι και τέλη Ιουνίου τα σχολεία θα είναι ελεύθερα για εκλογικά κέντρα.
47 views0 comments
bottom of page