top of page

Τους αναποφάσιστους βάζει στο στόχαστρο το Μαξίμου. Οι εκλογικές προβλέψεις Σταϊκούρα

Καλημέρα σας,
Επιχείρηση «αναποφάσιστοι»
Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν υψηλό ποσοστό αναποφασίστων. Κοντά στο 15% Τα ευρήματα δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τα κόμματα τα οποία διεκδικούν εξουσία. Ούτε φυσικά από το Μαξίμου. Πρόκειται για ποσοστό το οποίο εύκολα μπορεί να δώσει αυτοδυναμία στον πρώτο, ή να την αποκλείσει οριστικά αν κατευθυνθεί αλλού.
Μετριοπάθεια και εκπλήξεις
Με δεδομένο ότι κατά κανόνα πρόκειται για κοινό το οποίο δεν χαρακτηρίζεται από έντονα κομματικά χαρακτηριστικά, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί διαφορετικού τύπου προσέγγιση. Επιχειρήματα και όχι ακρότητες. Γενικώς μετριοπάθεια και καρατόμηση ή απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια όποιου ή όποιας υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια για συμμετοχή σε θολές καταστάσεις. Το τελευταίο κρατήστε το διότι τα ψηφοδέλτια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Αναμένονται εκπλήξεις.
2 ή 9 Απριλίου;
Όσοι παρακολούθησαν με προσοχή χθες την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή κατάλαβαν ότι το σενάριο εκλογών -έστω δεύτερων – τον Ιούνιο δεν συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις εκλογές της άνοιξης, άρα και δεύτερη κάλπη πριν τελειώσει ο Μάιος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μόνο ερώτημα για το Μαξίμου είναι αν η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 2 ή στις 9 Απριλίου.
Οι εκλογικές προβλέψεις Σταϊκούρα
Χθες το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πέρασε από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Ερωτήθηκε αν η αποχώρηση Καραμανλή θα επηρεάσει τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν νομίζω. Υπάρχει πλήθος καραμανλικών υποψηφίων σε όλη τη χώρα και νομίζω ότι εδώ που φτάσαμε δύσκολα ο ψηφοφόρος τους θα τους εγκαταλείψει» είπε αρχικά. Ο Σταϊκούρας υποστήριξε ότι βλέπει υψηλότατο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και υψηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ και πίεση στο ΠΑΣΟΚ. Προκάλεσε μάλιστα τεράστια αίσθηση η αποκάλυψή του ότι στη Φθιώτιδα κόσμος ο οποίος ψήφισε ΠΑΣΟΚ το 2019 τώρα πηγαίνει στις δικές του εκδηλώσεις.
Από τα μπινελίκια στα γλυκόλογα με τους servicers
Με δεδομένο ότι η επίσκεψη Σταϊκούρα έγινε στο περιθώριο της συζήτησης του εξωδικαστικού μηχανισμού στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τράπεζες , servicers και πλειστηριασμούς. Σε σχέση με τις αλήστου μνήμης εποχές «μπινελικίων» τον είδα αρκετά πιο μαλακό. Δεν γνωρίζω αν η σχέση τους εξομαλύνθηκε, αλλά τα γλυκόλογα μου έκαναν εντύπωση. Στις πιεστικές ερωτήσεις ο Σταϊκούρας απαντούσε ότι οι servicersτηρούν πιστά το νομοθετικό πλαίσιο και ότι μέσω αυτού προσπαθούν να βρουν λύσεις. Μέχρι και ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση αναγνώρισε ο Υπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά ότι μόνο τις τελευταίες έξι μέρες 124 πρόσθετοι δανειολήπτες -νέοι δανειολήπτες- ρύθμισαν συνολικά το ιδιωτικό τους χρέος.
Αναστάτωση
Η Βουλή αναστατώθηκε χθες από μια fake επιστολή του Προέδρου Τασούλα προς βουλευτές με την οποία δήθεν τους έταζε χρήμα για επιχορηγήσεις στην εκλογική τους περιφέρεια. Προφανώς και κανένας δεν γνωρίζει ποιος πήγε να τη στήσει στον Πρόεδρο της Βουλής . Όχι όμως ότι δεν υπάρχουν και υπόνοιες. Το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει σε συνεργάτη παλαιού πολιτικού , ο οποίος ζήτησε ρουσφέτι για συγγενικό του πρόσωπο και έφαγε πόρτα από τον Τασούλα.
Το εκπληκτικό πάντως είναι ότι κάποιοι πίστεψαν ότι το χαρτί -γιατί περί απλού χαρτιού επρόκειτο- είναι γνήσιο και έφτασαν στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής για να ζητήσουν χρήμα.
32 views0 comments
bottom of page