top of page

Τρίμηνο υποκλοπών στη Βουλή. Το βαρύ κλίμα για Γεραπετρίτη- Πιερρακάκη και ο μπαλαντέρ «Όλγα»


Βαρύ κλίμα για Γεραπετρίτη-Πιερρακάκη


Καλημέρα σας ,

Χθες πέρασα αρκετές ώρες στη Βουλή. Δυο πράγματα μου έκαναν εντύπωση από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Ότι όλες οι τάσεις υποστήριζαν ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να προκηρύξει εκλογές ακόμα και αύριο το πρωί. Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι το βαρύ «γαλάζιο» κλίμα σε βάρος του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Κυριάκου Πιερρακάκη. Σε βαθμό που κάποιος να εκστομίσει το απίστευτο «αυτοί νομίζουν ότι είναι ακόμα Υπουργοί». Αυτό που τους χρεώνεται είναι η κάκιστη -κατά τους επικριτές τους- εμφάνιση στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Πηγή όλων των δεινών τη θεωρούν πολλοί στη Ν.Δ.

 

Τρεις μήνες με υποκλοπές

 

Η κατάθεση πρότασης συγκρότησης εξεταστικής από το ΠΑΣΟΚ προδιέγραψε επί της ουσίας και το κοινοβουλευτικό μέλλον. Μη γελιέστε. Για τους επόμενους τρεις μήνες η Βουλή και το πολιτικό σύστημα θα ασχολείται κυρίαρχα με το ζήτημα των υποκλοπών. Γιατί μπορεί η Ν.Δ να επιδιώξει και μάλλον θα καταφέρει να κλείσει γρήγορα το ζήτημα της Επιτροπής Θεσμών με μία συνεδρίαση στην οποία θα παρευρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι όμως η εξεταστική δεν πρόκειται να κλείσει γρήγορα.

 

Κατ’ αντιπαράσταση  


Αυτό που θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών δεν έχει προηγούμενο. Ο σχεδιασμός λέει ότι θα υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση ακρόαση όλων των εμπλεκομένων προσώπων τα οποία ζητούν τα κόμματα για την υπόθεση των υποκλοπών.

Κάντε το εικόνα. Από τη μία οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Θεσμών και από την άλλη ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ Π.Κοντολέων, ο νέος διοικητής Θ. Δεμίρης, οι πρώην διοικητές Δραβίλλας και Ρουμπάτης τους οποίους αναμένεται να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, ο διοικητής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος και ίσως η αρμόδια εισαγγελέας Β.Βλάχου. Όλοι μαζί σε μία αίθουσα ταυτοχρόνως, κεκλεισμένων των θυρών. Γαία πυρί μιχθήτω.


 

Ο «γαλάζιος» προβληματισμός


Στη Νέα Δημοκρατία ο προβληματισμός και η ανησυχία για το πως μπορεί να εξελιχθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι εμφανείς με όποιον και να μιλήσει κανείς. Αυτό το περίφημο «δεν γνώριζα» του Πρωθυπουργού προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Γιατί αν δεν ήξερε αυτό, είναι πολύ πιθανό να μην ήξερε και άλλα τα οποία μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.


Κλείνει μέτωπα το Μαξίμου


Πρώτο μέλημα του Μαξίμου είναι να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα . Μετά το τηλεφώνημα στον Καραμανλή για το οποίο γράψαμε χθες, υπήρξε και μια προσπάθεια κατευνασμού του Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος είναι στα κάγκελα ακούγοντας ότι η Ν.Δ επιθυμεί να διευρύνει την ερευνώμενη χρονική περίοδο μέχρι το 2012. Χθες από ψηλά στο Μαξίμου φρόντισαν να σταλούν τα σχετικά μηνύματα στον πρόεδρο Αντώνη πως η κλήση του διοικητή της ΕΥΠ επί των ημερών του αλλά και αυτού του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει μόνο στο να δείξει ότι ο Π.Κοντολέων στην υπόθεση Ανδρουλάκη έδρασε διαχειριστικά και υπηρεσιακά κατά την πεπατημένη και το πρότυπο των προηγουμένων. Αυτό και τίποτε άλλο. Το αν ο αγγελιαφόρος τα πήγε τα μηνύματα και πως τα υποδέχθηκε ο κ. Σαμαράς δεν το έμαθα.


Εκπλήξεις


Μετά τους πρώην Πρωθυπουργούς ο επόμενος στόχος είναι να ηρεμήσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μια πολύ έμπειρη πηγή μου μετέφερε κλίμα συσπείρωσης και προετοιμασίας για τη μάχη της παράταξης. Σε αυτό το πλαίσιο -μου είπε η πηγή- μην αποκλείσεις τίποτα. Μέχρι και να δεις την Όλγα Κεφαλογιάννη εισηγήτρια της Ν.Δ στην εξεταστική. Μια χαρά θα είναι και για το Μαξίμου και για την ίδια. Μου είπε η πηγή.


Μαύρα μαντάτα για το diesel θέρμανσης


Μέσα σε όλα το οικονομικό επιτελείο επικοινώνησε πρόσφατα με τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών το για να δει που θα κινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης. Τα μαντάτα μαύρα κι άραχνα. Οι εκτιμήσεις των εταιρειών είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα και μόνο εφόσον δεν τροποποιηθεί επί τα χείρω η κατάσταση η τιμή με την οποία θα ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου το diesel θέρμανσης θα είναι 1,6 ευρώ ανά λίτρο. Σημειώνω απλώς ότι τον Απρίλιο έκλεισε κοντά στο 1,5. Πέρσι τον ίδιο καιρό η τιμή ήταν στο 1,15. Ο χειμώνας θα είναι βαρύς.
109 views0 comments
bottom of page