top of page

Το λάθος της Καϊλή που την κρατά στη φυλακή. Συναγερμός για Αβραμόπουλο και ο συντάκτης ΝτίκενςΚαλημέρα σας,
Το λάθος της Καϊλή
Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις βελγικές φυλακές για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα όπως αποφάσισε χθες η Δικαιοσύνη στις Βρυξέλλες. Το λάθος που έκανε και φαίνεται να της κοστίζει εν προκειμένω είναι η προσπάθειά της να ξεφορτωθεί μέσω του πατέρα της τα χρήματα από το σπίτι της . Έγκριτοι νομικοί υποστήριξαν ότι ο φόβος πως αν αποφυλακιζόταν θα επιχειρούσε να αλλοιώσει στοιχεία της έρευνας ήταν καταλυτικός για τη συνέχιση της κράτησής της.
Συναγερμός και στην κυβέρνηση για Αβραμόπουλο
Η δημοσκοπική φθορά του ΠΑΣΟΚ μετά την υπόθεση Καϊλή προκαλεί συναγερμό και στη Νέα Δημοκρατία. Οι εξελίξεις γύρω από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και την έρευνα σε βάρος του από την Κομισιόν είναι στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, η οποία ήδη ετοιμάζει γραμμή άμυνας σε περίπτωση που το πράγμα «στραβώσει». Αν και εφόσον , η απάντηση είναι σχεδόν έτοιμη και θα λέει ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει εδώ και καιρό διακόψει τη στενή επαφή με το κόμμα.
Εξελίξεις
Ο Δ.Αβραμόπουλος επιμένει να λέει ότι δεν υπάρχει έρευνα εναντίον του. Χθες πάντως η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορία , σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής δράσης, Ζοζεπ Μπορέλ, σκέφτεται να αποκλείσει και τον επιτυχόντα στη διαδικασία εξετάσεων Λουίτζι Ντι Μάιο και τον ανθυποψήφιό του πρώην Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο για την κάλυψη θέσης εκπροσώπου (πρέσβη) στις χώρες του Κόλπου.
Η μεταπολιτική
Δεν πέταξε τη σκούφια του το πολιτικό σύστημα για τη δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα πως «πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε η πορεία της οικονομίας και η δημοσιονομική αξιοπιστία να προφυλαχθεί από κάθε έξαρση ή κάθε όξυνση που θα μπορούσε να προκληθεί λόγω του ότι η χρονιά είναι προεκλογική». Έχει ενδιαφέρον ότι τόσο από κύκλους της Ν.Δ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε δυσαρέσκεια εκτιμώντας ότι ο Διοικητής επιχειρεί να επιβάλλει όρους μεταπολιτικής με όχημα την οικονομία.
Ανασχηματισμός;
Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο βουνό, εκεί όπου όπως είπε λαμβάνει τις αποφάσεις. Τι αποφάσεις μπορεί να έχει να λάβει; Για εκλογές δεν το βλέπω καθώς η απόφαση να πάνε από την άνοιξη και μετά είναι ειλημμένη. Οπότε; Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι εκφράζουν την άποψη ότι στα τέλη Ιανουαρίου τα πρόσωπα της κυβέρνησης μπορεί να μην είναι όλα τα ίδια με τα σημερινά.
Kalpi pass
Κι επειδή αναφέρθηκα σε εκλογές. Η φλόγα της εκλογολογίας φουντώνει και από τη συζήτηση ευσεβών πόθων που διεξάγεται εντός των κυβερνητικών κόλπων. Υποψήφιοι εναντίον μετακλητών. Οι πρώτοι επιθυμούν διακαώς εκλογές το συντομότερο δυνατόν καθώς όπως λένε αν η τετραετία εξαντληθεί θα πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε προεκλογική εκστρατεία. Μέχρι και kalpi passείναι ικανοί να ζητήσουν από τον Μητσοτάκη βουλευτές και Υπουργοί. Από την άλλη όμως είναι και οι μετακλητοί. Πολλοί είναι -ζωή να ‘χουν - και γνωρίζουν καλά ότι μόλις γίνουν εκλογές θα πρέπει αυτοδικαίως να απολυθούν.
Χαραμάδα ελπίδας από Πούτιν
Είναι προφανές ότι η Ρωσία πιέστηκε πάρα πολύ από το πλαφόν στο βαρέλι πετρελαίου αλλά και στο φυσικό αέριο. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα υπογραφεί διάταγμα απάντησης σε αυτές τις κινήσεις. Μια μικρή χαραμάδα ελπίδα για ειρήνη διεφάνη πάντως από τη δήλωσή του ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώνει το συντομότερο δυνατόν. Προφανώς πιέζεται και σε οικονομικό και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Υ.Γ H στήλη εύχεται σε όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα. Να έχετε υγεία , κάθε καλό και να χαρείτε τους αγαπημένους σας . Με δεδομένο ότι το όνομα της στήλης προέρχεται όπως έχουμε αναφέρει από την παράδοση του sketch writing της Βουλής των Κοινοτήτων του 18ου αιώνα ανανεώνω το ραντεβού μας για την Τρίτη με μια επίκαιρη ιστορική πληροφορία. Ο Κάρολος Ντίκενς , ο εμβληματικότερος μυθιστοριογράφος χριστουγεννιάτικων διηγημάτων υπήρξε κοινοβουλευτικός συντάκτης στη Βουλή των Κοινοτήτων από το 1832, περίοδο την οποία περιέγραψε στον αυτοβιογραφικό Ντέηβιντ Κόπερφιλντ. Καλά Χριστούγεννα.


64 views0 comments
bottom of page