top of page

Ο φόβος της υπερβολικής ενδυνάμωσης. Η χώρα ξανά σε τροχιά εκλογών.Το πλήρες χρονοδιάγραμμα

Καλημέρα σας
Ο φόβος της υπερβολικής ενδυνάμωσης
Στη Νέα Δημοκρατία πέραν της πιθανής χαλάρωσης των ψηφοφόρων λόγω βέβαιης νίκης επικρατεί ένας ακόμα ισχυρός προβληματισμός. Αν σε ένα μερίδιο όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και δεν είναι παραδοσιακοί της ψηφοφόροι επικρατήσει ο προβληματισμός : «Μήπως παραδυναμώσαμε τον Μητσοτάκη;».
Η ανησυχία έχει βάση. Ανάμεσα στο 40,78% της Νέας Δημοκρατίας κρύβεται ένα μεγάλο ποσοστό μη παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ κυρίως πασοκογενών. Θα είναι κρίσιμο να δούμε πως θα συμπεριφερθούν στη δεύτερη κάλπη. Αν δηλαδή θα επιλέξουν να στηρίξουν Ανδρουλάκη προκειμένου να τον αναδείξουν νικητή στη μάχη με τον Τσίπρα. Αν συμβεί αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον πήχη της αυτοδυναμίας (Διαβάστε σχετικά σήμερα στα Μυστικά της Κάλπης στο πεδίο News & Analysis).
Η Ν.Δ εγκαθίσταται στη Μακεδονία
Η κάλπη απέδειξε ότι παρά τα μεγάλα της ποσοστά η Νέα Δημοκρατία είχε πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα όπου σάρωσαν Νίκη και Βελόπουλος. Γι ‘ αυτό τον λόγο ήδη ετοιμάζεται εκστρατεία -δεξιών- στελεχών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με επισκέψεις σε εκκλησίες και μοναστήρια.
Σύγκρουση και με ΠΑΣΟΚ
Στο ίδιο πλαίσιο προετοιμαστείτε για σκηνικό σύγκρουσης τόσο με ΣΥΡΙΖΑ όσο και με ΠΑΣΟΚ. Το υποτονικό κλίμα δεν ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα επιμείνει στον φόβο αναταράχης και ρίσκου αν δεν προκύψει αυτοδυναμία. Εκτιμώ ότι η Ν.Δ θα συνεχίσει τη ρητορική πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ένα.

Αποδέχθηκε την πανωλεθρία
Η χώρα μπαίνει ξανά σε τροχιά εκλογών. Οι διερευνητικές ολοκληρώθηκαν χθες ως ατελέσφορες με το εξής καταπληκτικό: ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που έφερε την απλή αναλογική και ο αρχηγός που στην προεκλογική περίοδο ήταν ο μόνος που υπερθεμάτιζε υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας έφτασε στο σημείο να μην παραλάβει καν τη διερευνητική εντολή αποδεχόμενος και με αυτό τον τρόπο την πανωλεθρία.

Διάλυση της Βουλής τη Δευτέρα
Από εκεί και πέρα η διαδικασία ορκωμοσίας της Βουλής επισπεύδεται για το απόγευμα της Κυριακής αντί του πρωινού της επόμενης Πέμπτης προκειμένου ακόμα και το βράδυ της Δευτέρας να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές. Αν το χρονοδιάγραμμα επιβεβαιωθεί και υπάρχει κυβέρνηση τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι το κλείσιμο της Βουλής για διακοπές τον Αύγουστο θα έχουν προλάβει να ψηφιστούν τουλάχιστον πέντε νομοσχέδια. Η νέα κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στις αρχές Ιουλίου και θα έχει έναν γεμάτο μήνα για νομοθετικό έργο.
Τα ονόματα της υπηρεσιακής
Σήμερα αναμένεται να κινηθεί και η διαδικασία σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Σαρμά στη θέση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού. Για τη θέση του υπηρεσιακού ΥΠ.ΕΞ και του υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας ακούγονται τα ονόματα των διπλωματών Βασιλείου Κασκαρέλη και Παύλου Αποστολίδη. Για το Υπουργείο Υγείας το όνομα της καθηγήτριας πνευμονολογίας Εύας Κοτανίδου.

Εκπρόσωπος η Ζαχαράκη;
Στη Νέα Δημοκρατία, σε προσωπικό επίπεδο αυτή που έχει αυξήσει τις μετοχές της κατακόρυφα είναι η Σοφία Ζαχαράκη. Οι πρωτιές Πιερρακάκη και Χρυσοχοΐδη ήταν για πολλούς αναμενόμενες. Η πρωτιά όμως της Υφυπουργού Τουρισμού στην αχανή Ανατολική Αττική , στην πρώτη της μάλιστα προσπάθεια απέναντι σε δύο Υπουργούς (Βορίδη, Πέτσα) και σε μπαρουτοκαπνισμένους (Βλάχος, Οικονόμου) συνιστά έκπληξη πρώτου μεγέθους. Κάποιοι λένε ότι τα βρήκε με την απελθούσα βουλευτή Ν.Δ εκεί Γεωργία Μαρτίνου κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου αλλά οι εποχές που οι σταυροί «πασάρονταν» έχουν περάσει. Σε κάθε περίπτωση η Σοφία βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για κυβερνητική εκπρόσωπος.
43 views0 comments
bottom of page