top of page

Ρελάνς με ψήφο εμπιστοσύνης; To φαβορί για Πρόεδρος στην εξεταστική και ο καυγάς στο Αγρ. Ανάπτυξης


Ρελάνς;


Καλημέρα σας ,

Στη Βουλή όλοι προετοιμάζονται για την αυριανή σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών. Κάποιοι πάντως δεν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί. Με δεδομένο ότι κανονισμός είναι ξεκάθαρος και διακοπή συνεδρίασης προκύπτει για συγκεκριμένους λόγους κατέληξα σε δύο τινά τα οποία θα επιβεβαιώσουν το σενάριο.

Ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ή ο Μητσοτάκης θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Το πρώτο η Κουμουνδούρου το έχει απορρίψει ως δώρο στην κυβέρνηση. Λέτε ο Πρωθυπουργός να επιχειρήσει τη μεγάλη ρελάνς; Τι θα πετύχει; Να βάλει τους 157 βουλευτές του να μιλούν επί τρεις ημέρες για το έργο της κυβέρνησης και για την οικονομία και να αλλάξει έστω και για λίγο την ατζέντα.

***

Το ΠΑΣΟΚ πάντως είναι πολύ κοντά στο να επιβεβαιώσει το χθεσινό Sketch και να μη συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση. Χθες ο Χάρης Καστανίδης είπε ότι αν δεν προηγηθεί η συνεδρίαση της Θεσμών η αυριανή συζήτηση θα είναι στείρα αντιπαράθεση. Πληροφορούμαι ότι χθες και η γραμματέας της Κ.Ο Ευαγγελία Λιακούλη το έθεσε επισήμως στα όργανα του κόμματος.

 

Τον τσάκωσαν

 

Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα λίγο μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών , η οποία θεωρητικά ήταν απόρρητη αλλά όλα βγήκαν στο φως για απαράδεκτες διαρροές και για συνεδρίαση σουρωτήρι δεν είχε προηγούμενο. Στην πραγματικότητα δεν ήθελε να την κάνει. Έγινε όμως έξω φρενών όταν του μεταφέρθηκε ένα επεισόδιο μέσα από την επιτροπή με βουλευτή της αντιπολίτευσης όχι απλώς να «συλλαμβάνεται» να στέλνει μηνύματα με το τι λεγόταν στη συνεδρίαση αλλά να το παραδέχεται λέγοντας στους Νεοδημοκράτες κι εσείς τα ίδια κάνατε στην προανακριτική.

 

Αναβάλλεται η επόμενη Θεσμών


Το θέμα πάντως είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Οι πληροφορίες μου, λένε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε χθες με έναν προς έναν τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων ζητώντας τη βοήθειά τους. Τους έθεσε ζήτημα εθνικής διάστασης λέγοντας ότι τα θέματα της ΕΥΠ , αφορούν στο έθνος και δεν μπορούν να γίνονται βούκινο. Άπαντες συμφώνησαν. Στα λόγια. Το θέμα είναι ότι τα όσα έγιναν χθες δίνουν ένα καλό πάτημα στον Πρόεδρο να αναβάλλει για λίγες ακόμα ημέρες τη δεύτερη συνεδρίαση της Θεσμών με την ακρόαση των εμπλεκομένων. Εκτιμώ ότι η επιτροπή δεν θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα όπως προγραμματιζόταν.


 

Φαβορί για Πρόεδρος ο Κεφαλογιάννης


Ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, χωρίς προφανή λόγο καθώς δεν συνεδρίαζε κάποια από τις επιτροπές στις οποίες είναι μέλος ήταν από νωρίς χθες το πρωί στη Βουλή. Είναι το μεγάλο φαβορί για Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής , η οποία θα συσταθεί. Θυμίζω. Νομικός στο επάγγελμα και πρόεδρος της εξεταστικής για τη διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ . Θεωρείται ότι είναι από τους λίγους στην Κ.Ο της Ν.Δ που μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος.


Καυγάδες


Τεταμένα είναι το τελευταίο διάστημα τα νεύρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς τα είπε «χοντρά» με τον Υφυπουργό του Γιώργο Στύλιο τόσο για τη διανομή διαφημιστικής δαπάνης όσο και για τα έργα αγροτικής οδοποιίας που ανακοινώθηκαν χθες. Κι αυτό γιατί η εκλογική περιφέρεια του κ. Στύλιου, η Άρτα όλως τυχαίως ήταν μακράν της δεύτερης πρωταθλήτρια και στα δύο έργα. Τα μαντάτα και ο καυγάς έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

128 views0 comments
bottom of page