top of page

Το σκληρό ροκ τώρα αρχίζει. Κόλαση στη Βουλή για υποκλοπές, Καλογρίτσα και «Σαράφη»

Καλημέρα σας,
Γενέθλια με πρόταση δυσπιστίας;
Σήμερα κλείνουν οκτώ χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να τα γιορτάσει καταθέτοντας -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα των υποκλοπών. Το γράψαμε και προχθές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε θεσμικό περιθώριο που έχει. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιβεβαίωση από την ΑΔΑΕ ότι υπήρχε παρακολούθηση Υπουργού και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ , πήγε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης. Κι επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αναμένεται σήμερα να ανεβεί στο βήμα της Βουλής να πει τα ονόματα των στόχων της ΕΥΠ. Το θέμα είναι αν θα κάνει το βήμα να καταθέσει και πρόταση δυσπιστίας.
Το σκληρό ροκ τώρα αρχίζει
Η κυβέρνηση απάντησε πως περιμένει πως και πως τον Αλέξη Τσίπρα και πως η δυσπιστία είναι καλοδεχούμενη. Μόνο που η συζήτηση θα γενικευτεί σε Καλογρίτσα αλλά και στην περίεργη ιστορία σύλληψης του «κουκουλοφόρου» μάρτυρα της Novartis για απάτη . Σε κάθε περίπτωση δεν θα πλήξουμε. Το σκληρό ροκ τώρα αρχίζει και όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα θα μοιάζουν παιδική χαρά. Ακόμα και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ παρανόμησε δεν είναι για πέταμα. Μάλλον προαναγγέλλει εξελίξεις.
Γιατί η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης;
Αν ο Τσίπρας καταθέσει τελικά την πρόταση δυσπιστίας η κυβέρνηση δεν θα καθυστερήσει και η συζήτηση θα αρχίσει αμέσως. Θεωρητικά, θα μπορούσε ο Πρωθυπουργός να την αντιστρέψει και να τη μετατρέψει σε δικό του αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης. Τυπικό κώλυμα δεν το επιτρέπει. Αν το έκανε η συζήτηση θα έπρεπε υποχρεωτικά κατά το Σύνταγμα να αρχίσει την Παρασκευή με την ψηφοφορία να πήγαινε για Κυριακή βράδυ. Όμως ο Πρωθυπουργός το Σάββατο αναχωρεί για προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ιαπωνία. Κι επειδή η Ιαπωνία δεν είναι δίπλα δεν χωρεί καθυστέρηση.
Παρά ταύτα το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά τρόπους για μετατροπή έστω της ψηφοφορίας σε ψήφο εμπιστοσύνης για να δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Χθες το βράδυ η κυρίαρχη σκέψη ήταν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας , την Παρασκευή το απόγευμα κατά την καταληκτική του ομιλία ο Πρωθυπουργός να ζητήσει έστω η ψηφοφορία να διεξαχθεί με όρους εμπιστοσύνης και όχι δυσπιστίας.
Σε δύσκολη θέση Καραμανλής -Σαμαράς
Στη δεινότερη θέση όλων εντός Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς . Μόνοι τους εκτέθηκαν δημοσίως χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να έχουν συμβεί αυτά που κυκλοφορούσαν. Τώρα που το αδιανόητο επιβεβαιώνεται οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί θα κληθούν να τοποθετηθούν δια της ψήφου τους. Καταψηφίζουν την πρόταση δυσπιστίας και επομένως διαγράφουν όσα έλεγαν πλήττοντας την αξιοπιστία τους ή την υπερψηφίζουν και λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει τρεις μήνες πριν από τις εκλογές; Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τους ίδιους , γύρω τους υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα ξαναείναι στα ψηφοδέλτια.
Τηλεφωνήματα Μαξίμου σε καραμανλικούς και σαμαρικούς
Αυτός που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας είναι ο Κώστας Τζαβάρας της Ν.Δ. Μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει έχει όμως πάρει απόφαση πως όταν υπάρχει ψηφοφορία δεν πρόκειται να βγει εκτός γραμμής. Χθες το βράδυ από το Μαξίμου τηλεφώνησαν σε καραμανλικούς και σαμαρικούς βουλευτές να προετοιμαστούν για να είναι από τους πρώτους ομιλητές στη συνεδρίαση. Ο σκοπός προφανής. Να καταδειχθεί ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ δεν προκάλεσε το παραμικρό ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία.
Κοχλάζει το ηφαίστειο;
Αυτό που μέχρι πρόσφατα ακουγόταν ως ανέκδοτο , το ότι δηλαδή μόνο το ηφαίστειο της Σαντορίνης δεν έχει εκραγεί ακόμα ενδεχομένως να μην είναι και τόσο μακριά. Έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, έδειξε ότι ένας συνεχώς αυξανόμενος όγκος μάγματος συσσωρεύεται στο μαγματικό θάλαμο, σε βάθος περίπου 3 χιλιομέτρων κάτω από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο κοντά στη Σαντορίνη. Τι σημαίνει στην πράξη. Ότι το ηφαίστειο αρχίζει να παρουσιάζει εικόνα του 1650 πριν από τη μεγάλη έκρηξη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επιστήμονες δεν αποκλείουν μια μεγάλη έκρηξη στα επόμενα 150 χρόνια.
67 views0 comments
bottom of page