top of page

Η νέα πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την ενέργεια, η απαστράπτουσα Μονογυιού και ο οδοντίατρος στη Βουλή
Η νέα πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την ενέργεια


Καλημέρα σας,

Χθες η στήλη σας έδωσε το παρασκήνιο για το «ΟΧΙ» του Νότου απέναντι στο αίτημα της Γερμ… συγγνώμη της Ε.Ε για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%. Πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις υπήρξαν εξελίξεις. Ενόψει του σημερινού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας ο Πρωθυπουργός θα κάνει νέα παρέμβαση φιλοδοξώντας και αυτή η πρόταση όπως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού να γίνει αποδεκτή.  Κεντρική ιδέα της πρότασης του Κ.Μητσοτάκη είναι η δημιουργία ενός  πανευρωπαϊκού μηχανισμού  για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. 

 

*** 

Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του Φυσικού Αερίου από τη Ρωσία. Πέραν της πρωτοβουλίας το θέμα είναι ότι κάθε ημέρα που περνά η Ευρώπη βλέπει το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής στην παροχή του φυσικού αερίου να πλησιάζει.

 

***

Το ζουμί βεβαίως είναι αλλού.  Ο Πρωθυπουργός διαβλέπει, ότι υπάρχει ώριμο πεδίο ώστε η Ελλάδα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις. Με την Ιταλία να κλυδωνίζεται πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει μπροστά και να αποτελέσει τον εκπρόσωπο του Νότου στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινής λύσης. Να ξέρετε ότι και η συγκεκριμένη παράμετρος μέτρησε πολύ για να μην πάει σε πρόωρες εκλογές. 

 

Ο φόβος της οργής


Η ανάγκη πάντως για άμεση εξεύρεση λύσης γίνεται επιτακτική για έναν ακόμα λόγο. Οι πληροφορίες σε πολλές χώρες πως far right εξτρεμιστικά στοιχεία μετά τις διαδηλώσεις για τον κορονοϊό ήδη οργανώνουν κόσμο για συγκρούσεις με αφορμή την έκρηξη των τιμών ενέργειας όλο και πληθαίνουν. Ο φόβος μιας «καταιγίδας» το φθινόπωρο είναι μεγάλος, με συνέπεια οι έμπειροι αναλυτές -και εντός του Μαξίμου- να υποστηρίζουν πως οι λύσεις δεν μπορούν να καθυστερήσουν. 

 

 

 

Αναμενόμενος καυγάς 


Αναμενόμενος ο χθεσινός καυγάς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή στη Βουλή για τον έλεγχο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027. Η στήλη είχε προβλέψει την εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα με το πολύ απλό επιχείρημα. Από τη μία η  κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ δερβέναγα στο κεφάλι της και από την άλλη όταν έχεις κυβερνήσει 4 χρόνια και δεν έχεις πράξει κάτι ανάλογο, πως να σου κάνουν τη χάρη; 

 


 

Απογοήτευση στο Προεδρικό

 

Απογοητευμένοι έφυγαν όσοι πήγαν προχθές το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο για πηγαδάκια, ζυμώσεις και ειδήσεις. Ο Πρωθυπουργός αποχώρησε πολύ νωρίς , γύρω στις 10 κι αν δεν προέτρεπε και τους δημοσιογράφους να φύγουν για διακοπές τότε δεν θα υπήρχε πραγματικά τίποτα. 

 

 

Αν πάντως κάτι ξεχώρισε ήταν η γυναικεία ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο η απαστράπτουσα Κατερίνα Μονογυιού, η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα και για το βγαλμένο από τη δεκαετία των 80’s χτένισμα που παρέπεμπε στη Μαρί Φρέντρικσεν των Roxette.


Θα τους βγάλει στα μανταλάκια; 


Έγγραφο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έδειξε ότι σε ελέγχους που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες , βρέθηκαν 55 βενζινάδικα στην Αττική να αισχροκερδούν. Μένει να δούμε αν ο Άδωνις θα κάνει χρήση της δυνατότητας που του δίνει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση των ονομασιών των παραβατών . Η αντιπολίτευση πάντως τον πιέζει. 


Οδοντίατρος στη Βουλή 


Όλα τα είχε η Βουλή ο οδοντίατρος της έλειπε. Θα τον αποκτήσει κι αυτόν. Με τις αλλαγές στον Κανονισμό που προωθούνται σήμερα στη Βουλή θα ανοίξει και θέση οδοντιάτρου με κύριο μέλημα την οδοντική υγεία των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου της Βουλής. Όχι ότι αν ανοίξει και καμιά κουφάλα και σε κανέναν μεγαλύτερο δεν θα τον περιποιηθεί. 

96 views0 comments
bottom of page