top of page

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Βουλή. Η συνάντηση Όλγας-Πλεύρη-Στυλιανίδη και ο Γ.Δημητριάδης στη Θεσμών


Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Βουλή


Καλημέρα σας ,

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα σήμερα στη Βουλή. Όπως έγραψε χθες και ο Απελεύθερος την αναμένει με προσοχή και η αγορά για να κρίνει αν υπάρχει πιθανότητα να ηρεμήσει το κλίμα. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για το σήμερα και θα αναφερθεί στην ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης, τηρώντας το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να  επαναλάβει ότι η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές δεν έχουν καμία σχέση με το Predator, το οποίο λειτουργεί και σε διάφορες χώρες. 

 

Η νέα ΕΥΠ

 

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τη νέα ΕΥΠ. Συγκεκριμένα θα αναφερθεί σε διαχρονικές παθογένειες που πρέπει να εξεταστούν και για το μέλλον και τι πρέπει να γίνει ώστε να μην προκύψουν ξανά αντίστοιχες περιπτώσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει το μήνυμα πως όπως έγινε και με την εκ βάθρων αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας το ίδιο θα γίνει και με την ΕΥΠ ώστε οι υπηρεσίες να επιτελούν τον εθνικό τους ρόλο τηρώντας τους δημοκρατικούς κανόνες.

 

Σφυροκόπημα


Το τι θα πει η αντιπολίτευση είναι λίγο πολύ γνωστό. Φουλ επίθεση και στοχοποίηση του ίδιου του Πρωθυπουργού ως υπευθύνου για όσα έχουν γίνει. Μέχρι και σποτ κυκλοφόρησε χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ . Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα ζητήσει παραίτηση, δηλαδή άλλον πρωθυπουργό αλλά όχι εκλογές και ποιος θα ζητήσει κάλπες. 

 

Με βάση τον Κανονισμό πρώτος ομιλεί ο Πρωθυπουργός, μετά η αντιπολίτευση, ακολουθούν δευτερολογίες ενώ ο Πρωθυπουργός έχει και τριτολογία. Τούτων δοθέντων εκτιμώ ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η δευτερολογία Μητσοτάκη παρά η πρωτολογία. Κι αυτό γιατί εκεί θα κληθεί να απαντήσει και στην προσωπική επίθεση που θα δεχθεί, ειδικά για τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη.

 


 

Η Ν.Δ δεν θα αποφύγει τη Θεσμών με Δημητριάδη

 


Τις τελευταίες ημέρες η Ν.Δ επιχειρεί μια προσπάθεια να μη διεξαχθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με την κλήση σε ακρόαση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα. Όσο και να το προσπαθήσει δεν θα το αποφύγει. Πέραν του δικαιώματος της μειοψηφίας υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. 

 

*** 

 

Σύμφωνα με αυτή το επιχείρημα ότι επειδή θα γίνει εξεταστική δεν μπορεί να ασχοληθεί  και η Θεσμών δεν στέκει. Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου καταλήγει στο ότι στη Βουλή δεν υπάρχει ιεραρχία επιτροπών ώστε αν ασχοληθεί ένα ανώτερο όργανο να μην μπορεί να ασχοληθεί παράλληλα και κάποιο άλλο. Οπότε όσο κι αν καθυστερήσει η συνεδρίαση κάποια στιγμή θα γίνει. 


Πυροτέχνημα 

Χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πει δημόσια τον λόγο για τον οποίο η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό του τηλέφωνο. Την ίδια άποψη εκφράζουν πάντως και αρκετοί εντός Νέας Δημοκρατίας. Δεν βλέπω να ικανοποιείται ούτε ο μεν ούτε οι δε.Συνάντηση Όλγας -Πλεύρη-Στυλιανίδη


Απόγευμα Τετάρτης και λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Βουλή είχε ερημώσει. Στο Σύνταγμα έβρεχε καταρρακτωδώς. Στη σχεδόν άδεια και σκοτεινή Βουλή ένα μικρό παρεάκι αποτελούμενο από την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη συναντήθηκε στο εντευκτήριο και τα είπε για πάνω από μία ώρα. Ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Μια εξ αυτών ότι Πλεύρης και Όλγα εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια. Δεύτερη ότι δεν προέρχονται και από την ίδια τάση. 

94 views0 comments
bottom of page