top of page

Η μυστική επικοινωνία για την υπόθεση Καϊλή και η επίθεση Πλεύρη στον ΜπισμπίκηΚαλημέρα σας,
Χρόνια Πολλά και Καλά
Ζημιώνεται η χώρα.
Δεδομένης της σιγής ασυρμάτου λόγω των ημερών η δημοσκόπηση της MARC για το Πρώτο Θέμα αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε όσους είχαν κουράγιο να ασχοληθούν με την πολιτική. Έδειξε ποιοι ζημιώνονται -στα μάτια των πολιτών τουλάχιστον- από την υπόθεση Καϊλή. Πρώτη και καλύτερη η ίδια η χώρα. Ήταν εντυπωσιακό το εύρημα πως η πρώτη απάντηση των πολιτών είναι πως η Ελλάδα είναι αυτή που ζημιώνεται από την υπόθεση.
Η επικοινωνία των τριών
Στο Μαξίμου αλλά και στα κόμματα η εικόνα ήταν δεδομένη εδώ και μέρες. Η στήλη είναι σε θέση να σας μεταφέρει την πληροφορία πως την τελευταία εβδομάδα αναζητήθηκε και βρέθηκε δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στα τρία μεγάλα κόμματα σε μια προσπάθεια συνεννόησης ώστε να πέσουν οι τόνοι . Ως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης των αρχηγών των τριών μεγάλων κομμάτων έλαβε χώρα μετά την απόφαση για συνέχιση της προφυλάκισης για ένα μήνα της Καϊλή. Δεν πέφτει κανένας από τα σύννεφα. Τη δύσκολη ώρα βρίσκονται τέτοιοι δίαυλοι.
Η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζω με τη δημοσκόπηση. Πριν από έναν χρόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα φανταζόταν ότι το κόμμα του θα έχει τέτοια κατρακύλα. Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021 η πτώση είναι ραγδαία και σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου από το 15,2% καταγράφεται πλέον στο 10,2%. Σε τέτοια επίπεδα η πτώση δεν θα πρέπει να αναλύεται μόνο στη βάση της απώλειας πέντε ποσοστιαίων μονάδων.Το ΠΑΣΟΚ έστω δημοσκοπικά δείχνει να χάνει το 33% όσων δήλωναν ότι θα το ψηφίσουν πέρσι τον Δεκέμβριο και αρχίζει να φλερτάρει επικίνδυνα με ποσοστά κάτω του ψυχολογικού πήχη του 10% . Πιέζεται και από την υπόθεση Καϊλή , όχι όμως ότι πριν από αυτήν ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Ο αριστερός αντιμητσοτακισμός
Κλείνω με το τελευταίο που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Στο ερώτημα τι θα γινόταν αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση οι απαντήσεις των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακές. Μόλις ένας στους δύο εξ όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019 δήλωσαν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Αντιστοίχως, οι Νεοδημοκράτες σε ποσοστό 75% δήλωσαν ότι με ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Επιπλέον , ένα ποσοστό 28% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019 δήλωσαν ότι τα πράγματα θα ήταν μάλλον τα ίδια ενώ 12% λένε ότι με ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Έμπειροι αναλυτές λένε πως οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 εγκόλπωσε και μια τάση αντιμητσοτακισμού, η οποία όμως όπως φαίνεται εγκαταλείπει τον Αλέξη Τσίπρα και μετακινείται προς την αποκαλούμενη “κινηματική” Αριστερά.
Σχεδιάσματα Βορίδη
Γέμισε ο κυριακάτικος Τύπος από σενάρια εκλογών και κάλπες στις 9 Απριλίου. Δεν το αποκλείω. Γνωρίζω ωστόσο ότι το σενάριο προκύπτει από όσα διαρρέει ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ως δικά του όμως σχεδιάσματα. Όχι ότι είχε εικόνα από το Μαξίμου για κάτι τέτοιο. Το ακούν και οι περισσότεροι , σου λένε για να το λέει ο υπουργός Εσωτερικών έτσι θα είναι . Απλώς για να καταλάβετε ότι όλα είναι στον αέρα, όταν στον Βορίδη του παρουσίασαν σχέδιο με εντελώς διαφορετικές ημερομηνίες απάντησε «Κι αυτό καλό είναι».
Πλεύρης κατά Μπισμπίκη
Αν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε είδηση τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων ήταν ότι ο,Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έγινε και αστυνομία του Twitter.Κάπου σε μια φωτογραφία είδε τον ηθοποιό Μπισμπίκη να είναι με αναμμένο τσιγάρο στο μαγαζί που τραγουδά η καλή του Δέσποινα Βανδή και ανακοίνωσε ότι κινείται η διαδικασία προστίμου γιατί το κάπνισμα απαγορεύεται σε εσωτερικούς χώρους. Αλήθεια όμως, στη Βουλή που περπατά και οι διάδρομοι μυρίζουν όλοι καπνό δεν τα βλέπει ή τα βλέπει και κάνει τα στραβά μάτια;


58 views0 comments
bottom of page