top of page

Φουλάρει για ΑΠΕ το υπουργικό συμβούλιο. Οι τσαμπουκάδες Άδωνη στη Βουλή και τα πράσινα αυτογκόλ
Εντυπωσίασε ο πρίγκηψ


Καλημέρα σας,

Μας αποχαιρέτησε χθες ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας  με γεύμα στο οποίο παρακάθισε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πληροφορούμαι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εντυπωσιάστηκαν από την προσωπικότητα του πρίγκιπα αλλά και από τα μεγαλόπνοα σχέδιά του για την πατρίδα του.

 

Με το στόμα ανοικτό


Η συνοδεία του πρίγκιπα περιέγραψε στους Έλληνες του Μαξίμου το φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής ουρανοξυστών στην έρημο για τη στέγαση περίπου πέντε  εκατομμυρίων ανθρώπων.  Η φουτουριστική πόλη, θα εκτείνεται μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα και ο χρόνος κατασκευής που θα απαιτηθεί θα φτάνει τα 50 χρόνια. Αντιλαμβάνεστε ότι οι Έλληνες Υπουργοί έμειναν με το στόμα ανοικτό . 

 

 

 

Φουλ για ΑΠΕ το Υπουργικό Συμβούλιο


Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο και όπως όλα δείχνουν μετά τους δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός θα αποχαιρετήσει και τους Υπουργούς του για ολιγοήμερες διακοπές . Στην ατζέντα ξεχώρισα την παρουσίαση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2018/2001 για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Είναι η οδηγία με βάση την οποία τα κράτη μέλη δεσμεύονται πως μέχρι το 2030 το ενεργειακό μίγμα θα προέρχεται κατά 40% από τις ΑΠΕ. 

 

 


 

Ενημέρωση για ενεργειακή επάρκεια 


Αύριο το πρωί πάντως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ενημερώσει τη Βουλή για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας. Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση καθώς θα πρέπει να δώσει και συγκεκριμένα στοιχεία.  

 


Ο τσαμπουκάς Άδωνη


Πολλή ένταση διαπίστωσα χθες στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των ναυπηγείων της Ελευσίνας. Με δεδομένο ότι το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει κούρεμα οφειλών κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες πίεσαν τον Άδωνη Γεωργιάδη να περάσει το σχέδιο από τη Βουλή προκειμένου να έχουν τη νομική κάλυψη ότι εφαρμόζουν ψηφισμένο νόμο και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος έγκλησης για απιστία .

 

 

Κι ενώ ο Άδωνις -με δεδομένο ότι το σχέδιο τυγχάνει της αποδοχής των εργαζομένων- περίμενε  ότι τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ θα έλεγαν αμέσως ΝΑΙ, μόλις άκουσε τα «επιφυλάσσομαι» και «να δούμε» του άναψαν τα λαμπάκια και πούλησε τσαμπουκά.  

 

 

Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στιγμή είπε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ ότι αν δεν ψηφίσουν θετικά, τότε ο ίδιος δεν θα καταθέσει στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης και θα πάμε σε βίαιη ρευστοποίηση, όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι από τα 40 εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλονται άντε να πάρουν 2-3. Το επόμενο επεισόδιο στις 31 Αυγούστου στην Ολομέλεια.  Τα πράσινα αυτογκόλ


Η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για υποκλοπή του κινητού του είναι πολύ σοβαρή για να περνάει έτσι. Είναι όμως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που φροντίζει να την αποδυναμώνει. Στην αρχή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άφησε υπαινιγμούς για προσωπικές στιγμές. Μετά η Εύα Καϊλή άρχισε να λέει πως ούτε λίγο ούτε πολύ σε επίπεδο ευρωβουλευτών το φαινόμενο είναι σύνηθες και μαστίζει την Ευρώπη. 

 

 

Κι έρχεται χθες και ο Χάρης Καστανίδης και ζητάει κατάργηση τροπολογίας που πέρασε η Ν.Δ το 2021 , με την οποία δεν παρέχεται ενημέρωση αν η παρακολούθηση γίνεται για εθνικούς λόγους. Επειδή κάτι μου θύμιζε η ιστορία μπήκα στα πρακτικά της Βουλής και επιβεβαίωσα αυτό που θυμόμουν. Ω του θαύματος την τροπολογία την είχε υπερψηφίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. Εκτός αν είναι άλλο το ΠΑΣΟΚ κι άλλο το ΚΙΝ.ΑΛ. Κουίζ


Σε ποιο Υπουργείο η πολιτική ηγεσία κάτω από τον Υπουργό απαίτησε να κοπεί ταξίδι γενικού γραμματέα, επειδή ανάμεσά τους δεν υπάρχει και μεγάλη συμπάθεια; Καλά μπορεί να μην είναι και μόνο σε ένα. 

60 views0 comments
bottom of page