top of page

Όλα τα φώτα στη Βουλή για τις υποκλοπές. Τα νεύρα Τζαβάρα και η συνάντηση Μητσοτάκη - Καρόλου Γ΄Καλημέρα σας.
Δημητριάδης μόνος
Στη Βουλή και ειδικότερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στρέφονται σήμερα τα φώτα στην εγχώρια πολιτική επικαιρότητα. Το διευκρινίζω διότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο και το απόγευμα θα γίνουν δεκτοί από τον Βασιλιά Κάρολο τον Γ’ στο Λονδίνο.
Στα της ακρόασης για τις υποκλοπές λοιπόν από τους τέσσερις που προσκλήθηκαν όλα δείχνουν ότι μόνο ο Γρηγόρης Δημητριάδης θα δώσει το «παρών». Μπίτζιος και Λαβράνος βρίσκονται στο εξωτερικό ενώ μέχρι και χθες ο Ταλ Ντίλιαν δεν είχε βρεθεί.
Έξω φρενών ο Τζαβάρας.
Όπως πρώτοι διαβάσατε στο Sketch την Παρασκευή το πρωί, ο Κώστας Τζαβάρας είχε υπογράψει ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης το αίτημα αντικατάστασής του. Επί της ουσίας είχε αποδεχθεί τη θέση του κόμματος πως η άποψή του είναι σεβαστή ωστόσο προκειμένου να μην προκαλέσει κακό στο κόμμα θα έπρεπε να αντικατασταθεί. Ο Τζαβάρας έκανε το χατίρι στο κόμμα και μία ημέρα αργότερα είδε τις διαρροές της Ν.Δ να μιλούν για πρόβλημα υγείας, μέχρι και αντίληψης. Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής απειλούσε θεούς και δαίμονες. Μέχρι και να ανακαλέσει την παραίτηση απείλησε
Βλάχος, Μαρκόπουλος και Τζαβάρας οι αλλαγές
Ο Κώστας Τζαβάρας δεν είναι ο μόνος από τη μόνιμη σύνθεση ο οποίος θα λείπει . Λόγω απουσίας στο εξωτερικό θα αντικατασταθούν επίσης οι «καραμανλικοί» Ευριπίδης Στυλιανίδης και Ανδρέας Κουτσούμπας. Μιας και είμαστε σε ημέρες μουντιάλ , ο κόουτς θα βάλει στη θέση τους τον «λοχαγό» του Καραμανλή Γιώργο Βλάχο, τον Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Αναρωτήθηκαν πολλοί τι θα πράξει ο πρώτος και τι άποψη έχει. Προφανώς και έχει την άποψη Καραμανλή για φως παντού, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πάει κόντρα στη γραμμή. Το υπογράφω.
***
Στον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν ότι μπορούν να βρουν στη Ν.Δ πρόθυμους ή πρόθυμες να συνταχθούν μαζί του για να αλλάξουν την πλειοψηφία στην επιτροπή. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές μάλλον τραβηγμένο το βλέπω. Ειδικά σε ζητήματα τα οποία θα τεθούν σε ψηφοφορία.
Ν.Δ υπέρ απορρήτου
Η συνεδρίαση θα αρχίσει επεισοδιακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ζήτημα δημόσιας συνεδρίασης και απορρήτου. Η πλειοψηφία θα το απορρίψει επικαλούμενος την ίδια την πρόσκληση της αντιπολίτευσης , η οποία αναφέρει την ΕΥΠ άρα κατά τη Ν.Δ γεννά θέμα απορρήτου. Μέχρι και αργά χθες το βράδυ το κλίμα έδειχνε ότι οι προσδοκίες από τη συνεδρίαση για κάτι ουσιαστικό είναι μικρές. Κακά τα ψέματα. Αν ο οποιοσδήποτε έχει πάρει απόφαση να μη μιλήσει , η Βουλή δεν έχει πολλά περιθώρια να του αλλάξει γνώμη.
Με Βασιλιά, αλλά χωρίς Σουνάκ
Τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί από χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Στο επίκεντρο θα τεθεί το θέμα της διάσωσης και ανάπλασης του Τατοΐου. Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον νέο Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.
Αιχμηρό άρθρο από τους ΝΥΤ κατά της κυβέρνησης
Την ίδια ώρα πάντως ένα εξαιρετικά αρνητικό ρεπορτάζ , το οποίο πλήττει το προφίλ της κυβέρνησης δημοσιεύθηκε χθες στην έντυπη έκδοση των New York Times με ταυτόχρονη αναπαραγωγή στην ελεύθερη έκδοση της ιστοσελίδας του Ομίλου με εκατομμύρια επισκέπτες. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην ελευθερία του Τύπου και είχε τίτλο «Στο λίκνο της Δημοκρατίας, οι δημοσιογράφοι παγώνουν από φόβο».
45 views0 comments
bottom of page