top of page

Η ρήτρα απορρήτου που ζήτησε η ΕΥΠ. ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ και οι μοναξιές του Γρ.Δημητριάδη
Ρήτρα απορρήτου ζήτησε η ΕΥΠ


Καλημέρα σας,

Σήμερα στις 14:00 θα συνεδριάσει στη Βουλή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ και του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών για την καταγγελία Ανδρουλάκη περί απόπειρας υποκλοπής των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Η επιτροπή βάσει Κανονισμού θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που θα αποκαλυφθεί σήμερα όμως στα μέλη της Επιτροπής είναι ότι η ΕΥΠ ζήτησε να ισχύσει ρήτρα απορρήτου, δηλαδή κάτι σαν άτυπος όρκος των μελών πως δεν θα μιλήσουν σε κανέναν.

 

 *** 

Δεν γνωρίζω αν η ΕΥΠ γνωρίζει την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων βουλευτών  όμως το να συνεδριάσει επιτροπή στη Βουλή  και να κρατηθεί το περιεχόμενό της μυστικό έχει όσες πιθανότητες έχει το να βγει ο ήλιος από τη Δύση. Κι όπως μου είπε χθες εμπειρότατος κοινοβουλευτικός παράγων: «Η Επιτροπή θα είναι κλειστή, οπότε θα τα μάθετε όλα». 

 

Ενθουσιασμός 


Με προκάλεσαν χθες οι του Gamechanger να διακριβώσω αν στο Μέγαρο Μαξίμου άρεσαν οι δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα περί ανάγκης ισχυρής πολιτικής κυβέρνησης. Όχι απλώς τους άρεσαν. Ενθουσιάστηκαν. Ασχέτως των διακυμάνσεων που μπορεί να περνά η σχέση Μαξίμου -Διοικητή της ΤτΕ τη δεδομένη χρονική περίοδο , όλες οι δηλώσεις που επισημαίνουν την ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης ηχούν μελωδικά στα αυτά του Μαξίμου. Επιπλέον στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Στουρνάρας είναι διαμορφωτής γνώμης στο εξαιρετικά σημαντικό κοινό του Κέντρου , το οποίο θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα. 

 

 

 

Σύγκρουση


Και μιας και είπα Κέντρο στη Νέα Δημοκρατία στοχοποιούν ευθέως πλέον τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι καταγράφεται κανονικά πλέον τάση μετακίνησης ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία. Εξ ου και ο Μητσοτάκης σήκωσε αμέσως το γάντι που του έριξε ο Ανδρουλάκης και ζήτησε σε λιγότερο από 24 ώρες τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών. Πάμε για σύγκρουση .  

 


 

Ο πονοκέφαλος του Σταϊκούρα


Είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα για την προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, η οποία κήρυξε αντισυνταγματικό τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 για τη μεταβίβαση των μετοχών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Ο Σταϊκούρας βρέθηκε στη μέση καθώς από τη μία ήταν το ΣτΕ από την άλλη όμως ήταν η υποχρέωση που είχε αναλάβει η χώρα μέσω δανειακής σύμβασης, η οποία είχε παράξει κοινοτικό δίκαιο το οποίο κατά πολλούς νομικούς υπερισχύει του Συντάγματος. 

 

Κι ενώ προσπάθησε να βρει μια λύση , η οποία θα ικανοποιούσε τους πάντες βρέθηκε αντιμέτωπος με ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ψηφίσει τον νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός . Και του  άναψαν τα λαμπάκια. 

 

Είχε πάντως ένα ενδιαφέρον η χθεσινή συζήτηση. Κι αυτό γιατί στην ένσταση αντισυνταγματικότητας δεν εμφανίστηκαν για να μιλήσουν ούτε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ούτε η νυν αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου. Άφησαν τον Φάμελλο , ο οποίος εδώ που τα λέμε δεν διέπρεψε κιόλας. Το κατάλαβε ο Σταϊκούρας και άφησε την αιχμή του για εσωκομματικό φάγωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

 


Ευτράπελα 


Τα ευτράπελα στη Βουλή δεν σταμάτησαν εκεί. Με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε προχθές μέσω Χάρη Καστανίδη να καταργηθεί ρύθμιση που πέρασε το 2021 και όριζε ότι αν η ΕΥΠ κάνει παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας δύναται να μην παρέχει καμία πληροφόρηση. Το τσίμπησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσε χθες σχετική τροπολογία ζητώντας κατάργηση. Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την τροπολογία μαντέψτε. Δεν τη στήριξε, λέγοντας ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις εν θερμώ. Άνευ ετέρου σχολίου.Η μοναξιά του Γρηγόρη


Χθες συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο. Για τελευταία φορά. Κι από σήμερα όπως πληροφορούμαι ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης θα αρχίσει να κοιτάζει τους τοίχους μόνος του. Συμβαίνει κάθε χρόνο ο Γ.Δημητριάδης να μένει πίσω τον Αύγουστο. Κάποιος πρέπει να κρατήσει και το μαγαζί βλέπετε.  Ξέκλεψε λίγες μέρες στην Τζια για το γάμο των συνεργατών του Κ.Κάπη και Χ.Ζωγράφου θα ξεκλέψει και λίγες μέρες τον Δεκαπενταύγουστο κι αυτό είναι για φέτος. 
106 views0 comments
bottom of page