top of page

ΝΔ και εξεταστική. Τα μυστήρια με τους Τσιόδρες και η «γαλάζια» ανησυχία για τις δημοσκοπήσεις


Υποβαθμίζει τη συζήτηση για εξεταστική η Ν.Δ


Καλημέρα σας ,

Η εβδομάδα αρχίζει με νέα σύγκρουση στη Βουλή , αυτή τη φορά επί του αιτήματος συγκρότησης εξεταστικής από το ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι μετά τη συζήτηση της Παρασκευής εκτονώθηκε ένα μεγάλο μέρος της πίεσης γύρω από την υπόθεση. Έτσι δεν θα δώσουν μεγάλη σημασία στη σημερινή συνεδρίαση. Η «γαλάζια» σύνθεση τα λέει όλα. Εισηγητής σήμερα θα είναι ο καθηγητής και άψητος σε τέτοιες διαδικασίες Δημήτρης Καιρίδης. Ο Πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει. Η Ν.Δ αρχίζει κινούμενη προς το «παρών». Τι άλλο θέλει κάποιος για να καταλάβει ότι πάει για να περάσει τη συνεδρίαση κάτω από τα ραντάρ; Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως επιμένουν ότι το παιχνίδι γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων τώρα αρχίζει. Στο τέλος της βραδιάς θα ξέρουμε αν σε πρώτο στάδιο η εξεταστική θα πάει και σε περιόδους προ κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δύσκολο. Μεγάλο ρόλο θα παίξει αν το ΠΑΣΟΚ που καταθέτει την πρόταση αποδεχθεί να εντάξει και τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολούθηση του τηλεφωνικού του κέντρου ήδη από το 2016.

 

ΠΑΣΟΚ

 

Στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι το μετάνιωσαν που το κόμμα δεν αποχώρησε από την προ ημερησίας την Παρασκευή. Όπως έλεγαν αφού δεν μπορούσε να μιλήσει το ίδιο το θύμα ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα έπρεπε να μιλήσει κανένας .

 

Εμπιστοσύνη


Ο Πρωθυπουργός μπορεί να μην τράβηξε την Παρασκευή το χαρτί της ψήφου εμπιστοσύνης, προκάλεσε όμως τον Αλέξη Τσίπρα να του υποβάλει πρόταση δυσπιστίας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν θέλει. Το πρώτο σενάριο, αυτό της εμπιστοσύνης δεν έχει φύγει πάντως από το τραπέζι.

 


Επιστρέφει ο Μουσουρούλης

 

Το πράσινο φως από το κόμμα αναμένει ο πρώην Υπουργός Κωστής Μουσουρούλης για να επιστρέψει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Χίου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έκανε τρομερό έργο με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και ήρθε η ώρα για την επιστροφή. Να δούμε πως θα το πάρει ο Υπουργός Μηταράκης καθώς η Ν.Δ στη Χίο έναν έβγαζε και έναν θα ξαναβγάλει.


Κάτι τρέχει με τους Τσιόδρες


Την Παρασκευή το μεσημέρι λίγο πριν ανεβεί στο βήμα ο Πρωθυπουργός για τη δευτερολογία του η Βουλή βούιξε ότι είχε παραιτηθεί ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Δημήτρης Τσιόδρας. Λίγες ώρες αργότερα , άλλο μέσο μετέδωσε είδηση περί παραίτησης του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από τη θέση συμβούλου του Πρωθυπουργού. Αμφότερες οι ειδήσεις διαψεύσθηκαν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Κάποιοι πάντως επιμένουν ότι η μία από τις δύο παραιτήσεις ισχύει.Ανησυχία από τα ποιοτικά στοιχεία


Η ιστορία των επισυνδέσεων άνοιξε ξανά τον κύκλο των δημοσκοπήσεων. Μπορεί η γενική εικόνα να ήταν καλή για την κυβέρνηση υπήρχαν όμως και κάποια ποιοτικά στοιχεία που ανησύχησαν έμπειρους «γαλάζιους» . Γιατί καλή η πρόθεση ψήφου όταν όμως το 10,5% των ψηφοφόρων της Ν.Δ (δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα) λέει ότι οι παρακολουθήσεις είναι πολύ σοβαρό θέμα και πως η κυβέρνηση έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί κάτι δεν πάει καλά.
ΔΕΘ με στέγη


Στη ΔΕΘ όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα της ενεργειακής στήριξης. Η στήλη πληροφορείται ότι παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει εξίσου μεγάλο βάρος στις ανακοινώσεις που θα γίνουν για τη στέγη και τις ρυθμίσεις για το Airbnb. Το θέμα είναι τεράστιο και πέραν όλων των άλλων «καίει» μια ομάδα η οποία διαχρονικά στεκόταν μακριά από τη Νέα Δημοκρατία. Τους νέους 25-35 ετών.


110 views0 comments
bottom of page