top of page

Μητσοτάκης σε επενδυτές: Μη σας τρομάζουν οι διπλές εκλογές. Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με ΕΥΠ και οιΚαλημέρα σας,
Μητσοτάκης σε επενδυτές : Μη σας τρομάζουν οι διπλές εκλογές
Οι αξιολογήσεις των περισσοτέρων ξένων οίκων επισημαίνουν τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας λόγω των διπλών εκλογών ως βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει και για αυτό τον λόγο έσπευσε χθες στο Λονδίνο να απευθύνει έκκληση στους επενδυτές να μη δίνουν και τόσο μεγάλο βάρος στις διπλές εκλογές. Επί της ουσίας τους είπε να μην τρομάζουν .
Αποκήρυξε κυβέρνηση συνεργασίας
Ο Πρωθυπουργός προέβη σε ουσιαστική ανάλυση των διαδικασιών και του χρονοδιαγράμματος του ελληνικού εκλογικού συστήματος. Κι επειδή τα όσα λέει στους επενδυτές είναι πιθανώς πιο έγκυρα από όσα ακούγονται εδώ, τα όσα ειπώθηκαν στο ελληνικό Road Show έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Ο κ. Μητσοτάκης αποκήρυξε τις εκλογές απλής αναλογικής δείχνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιχειρήσει σχηματισμό κυβέρνησης από εκεί.
Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα
Μίλησε με βεβαιότητα για δεύτερες κάλπες, και αυτοδυναμία της Ν.Δ ξεκαθαρίζοντας κιόλας ένα θολό τοπίο που υπάρχει στο εξωτερικό. «Οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα, μετά τις πρώτες. Θα μεσολαβήσει διάστημα εβδομάδων -όχι μηνών- ίσως τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες προσωρινής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις» τους είπε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεψαχνίζει» την ΕΥΠ
Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή ήταν καταλυτική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση αιφνιδιάστηκαν όχι μόνο με την εμφάνιση του Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και με την απόφασή του να μην επικαλεστεί το απόρρητο. Αυτό που κατάλαβαν είναι ότι με το Predator δύσκολα θα βρουν άκρη ή πολιτικό όφελος καθώς η απόδειξη δεν είναι εύκολη.
***
Εξ ου και όπως μου μετέφερε σοβαρή πηγή ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στην ΕΥΠ. Όποιος διάβασε την επίκαιρη ερώτηση που επανακατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρωθυπουργό κατάλαβε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει κάτι σε σχέση με επισύνδεση της ΕΥΠ σε θεσμικό παράγοντα. Αν είναι μεγάλο κάποια στιγμή θα το βγάλει για να κάνει την τελευταία προσπάθεια πριν από τις εκλογές. Εκτιμώ μετά τα Χριστούγεννα. Σε αυτό παίζει βασικό ρόλο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών το αργότερο στα τέλη Φεβρουαρίου.
Κανένα ρήγμα στη Ν.Δ
Μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας διέκρινα κάποια νεύρα στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Γιώργου Βλάχου . Το «έγκλημά» τους ήταν ότι συντάχθηκαν με το κόμμα τους και δεν έριξαν την κυβέρνηση. Τα γράψαμε και χθες. Αν στον ΣΥΡΙΖΑ ή όπου αλλού θεωρούσαν ότι τρεις μήνες πριν από τις εκλογές θα υπήρχε βουλευτής της Ν.Δ να πάει κόντρα τότε κάνουν ανάλυση μικρού παιδιού.
Αυτό πάντως που έμαθα είναι ότι Όλγα και Βλάχος δεν έβγαλαν μιλιά κατά τη συνεδρίαση.
Απίστευτες φήμες για Πάτση
Απίστευτες φήμες κυκλοφορούν γύρω από τα στοιχεία που προκύπτυν από έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τις οικονομικές δραστηριότητες Πάτση. Η εικόνα που είχαν όλοι είναι ότι με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ κατάφερε να αγοράσει δάνεια ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Αν ισχύουν αυτά που ακούγονται τότε η εκτίμηση για 65 εκατομμύρια ίσως αποδειχθεί πολύ μικρή . Κάποιοι μιλούν ήδη για ποσό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Μικρή αναμονή.
43 views0 comments
bottom of page