top of page

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε την Τσαπανίδου. Η δυσαρέσκεια των 53 και ο καυγάς Θεοδωρικάκου-ΠλεύρηΚαλημέρα σας,
Γιατί την Τσαπανίδου;
Τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ως την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία θα πορευθεί το κόμμα στις εκλογές. Τι σηματοδοτεί η επιλογή της; Σε πολιτικό επίπεδο προφανώς άνοιγμα στην Κεντροαριστερά αλλά και στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς ένα κόμμα σαφώς πιο συστημικό. Το σημείωναν χθες και οι ίδιοι οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα πως η Πόπη δεν υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πρακτικό επίπεδο πρόκειται για πρόσωπο το οποίο ξέρει τα ΜΜΕ απ’έξω κι ανακατωτά , έχει εργαστεί στα κορυφαία μέσα σε τοπ επίπεδο με γενικώς θετικό αντίκτυπο στη μέχρι τώρα πορεία της. Στην τελική όλοι και όλες στην πράξη κρίνονται.
Βράζουν οι «53»
Η επιλογή της Τσαπανίδου πάντως δεν χτύπησε καλά στον ΣΥΡΙΖΑ των αποκαλούμενων «53». Το ότι η Τσαπανίδου δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κομματικές περγαμηνές και προιστορία προκάλεσε τη δυσαρέσκεια αρκετών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν -για την ακρίβεια επιβεβαίωσαν- ότι το κόμμα δεν τους ανήκει και ότι πλέον τις αποφάσεις τις παίρνει ο Πρόεδρος χωρίς να ενημερώνει κανέναν.
Η πρώτη αντίδραση
Αντιγράφω την ανάρτηση της πρώην βουλευτού και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη , η οποία αν και δεν είναι στους 53 διατηρεί στενές σχέσεις μαζί τους:
«Δεν ξέρω τι ενοχλεί περισσότερο τελικά. Η επαγγελματοποίηση της πολιτικής που υποκύπτει στο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»; Η εργαλειοποίηση της δημοσιογραφίας; Ή τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγη η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το στερεοτυπικό «μητέρα και γυναίκα» ως «προαπαιτούμενο» αλλά πρώτιστα το γεγονός ότι προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος. Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185000 μέλη να εκπροσωπήσει το
κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση; Με ενοχλεί όμως εξίσου εδώ και πολύ καιρό η άκριτη αποδοχή και οι ιαχές θριάμβου, τα χειροκροτήματα και οι ζητωκραυγές για κάθε, μα κάθε επιλογή της ηγεσίας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια, η κριτική δεν είναι «νερό στον μύλο» της κυβέρνησης και τα μέλη δεν είναι αμέτοχοι παρατηρητές. Η αλφαβήτα μας που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα». Απ’ ό,τι έμαθα εξέφρασε αρκετούς.
Οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν
Το όνομα της Πόπης Τσαπανίδου προφανώς και εντάσσεται στις εκπλήξεις για τις οποίες γράφαμε χθες. Όσοι γνωρίζουν καλά τον Αλέξη Τσίπρα λένε πως οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν. Από τα λίγα που κατάφερα να αλιεύσω είναι ότι η Κουμουνδούρου είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με πολύ γνωστό stand up comedian, ο οποίος θα επιμελείται και θα πρωταγωνιστεί στα προεκλογικά σποτ. Αν πάει ο νους σας σε κάποιον συγκεκριμένο σωστά πάει.
Ο καυγάς Θεοδωρικάκου-Πλεύρη
Η υπόθεση της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου προκαλεί εμφύλιο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Πληροφορήθηκα ότι οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα «τσούγκρισαν» τηλεφωνικώς με αφορμή το θέμα. Ο πρώτος είπε στον δεύτερο ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα και από που κι ως που παρενέβη. Ο δεύτερος απάντησε ότι το θέμα αφορά στη δημόσια υγεία, ο ένας λόγος έφερε τον άλλον και…καταλαβαίνετε. Η αλήθεια είναι ότι σε προεκλογική περίοδο το να βγάλει ο Θεοδωρικάκος τα περιπολικά τη νύχτα και να γράφουν μαγαζιά μοιάζει εφιάλτης για τον ίδιο.
Ο Σκάλκος στον Βελόπουλο
Πολύ κοντά στην ανάληψη του γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Σκάλκος.


111 views0 comments
bottom of page