Βουτιά στη λάσπη αποφάσισαν Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ. Οδύσσεια της οικονομίας και λήξη στο θρίλερ Αβραμόποπουλου
Καλημέρα σας,
Βουτιά στη λάσπη
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν χθες τη στρατηγική τους για την επανασυσπείρωση. Βουτιά στη λάσπη κι όπου βγει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε χθες στη Βουλή και μόλις άκουσε από τον ΣΥΡΙΖΑ το όνομα Παπαθανάσης τινάχτηκε σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και επί 40 λεπτά άρχισε να μιλά για τη βίλα Ραγκούση στην Πάρο, την επιδότηση από το LEADER του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαμουλάκη με εκταμίευση την περίοδο που ήταν βουλευτής για τέσσερις κατοικίες στην Ικαρία και το σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο.
Προανήγγειλαν συνέχεια
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε όπως ήταν φυσικό στο παιχνίδι. Οι εκπρόσωποί του απάντησαν για Μαραβέγια, Πάτση και Καππάτο και τον Σ.Φάμελλο να λέει στον Άδωνη Γεωργιάδη ότι είναι πολύ «μικρός» για να πιάνει στο στόμα του τον Αλέξη Τσίπρα. Όλα τα παραπάνω δεν συνέβησαν τυχαία. Και στα δύο στρατόπεδα θεωρούν ότι αυτού του είδους η πόλωση είναι ο τρόπος για να «μπετονάρουν» τα κόμματά τους σε υψηλά ποσοστά, ανεξαρτήτως του αν αυτά τελικά θα φτάνουν για αυτοδυναμία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν ότι έχουν κι άλλες υποθέσεις Παπαθανάση. Από τη Νέα Δημοκρατία ότι χθες στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν πως ό,τι κι αν βγάλουν δεν θα μείνει αναπάντητο. Η συνέχεια σήμερα στην Ολομέλεια.
Οδύσσεια για την οικονομία
Το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ποια η επίπτωση του τοξικού προεκλογικού κλίματος στην οικονομία. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο «σκανδαλολογικός» καυγάς Ν.Δ -ΣΥΡΙΖΑ για σπίτια, δάνεια, επιχορηγήσεις και ευνοϊκή μεταχείριση πολιτικών βουλευτών να συμπίπτει με πληροφορίες ότι η χώρα μπορεί στις 21 Απριλίου δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής να λάβει επενδυτική βαθμίδα από τη Standard & Poor’s. Η ιστορία δεν είναι σύμμαχος. Κατά κανόνα το τοξικό πολιτικό κλίμα προκαλεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους επενδυτές και επιβράδυνση στην οικονομία. Αντιλαμβάνεστε πόσο καταστροφικό είναι αυτό για μια χώρα , η οποία μπαίνει σε προεκλογική περίοδο τριών μηνών αν φτάσουμε στη δεύτερη κάλπη.
Νέα συζήτηση κατά της Ελλάδας στις Βρυξέλλες
Την ίδια ώρα που στην ελληνική Βουλή συνέβαιναν αυτά στο Ευρωκοινοβούλιο λάμβαναν απόφαση για τη διεξαγωγή -σήμερα- μιας ακόμα συζήτησης για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα με αφορμή τις υποκλοπές. Αντέδρασε μόνο η ευρωομάδα του ΕΛΚ στην οποία ανήκει η Ν.Δ καταγγέλλοντας απόπειρα επηρεασμού των πολιτών σε προεκλογική περίοδο όμως απλώς μειοψήφισε.
Το αίτημα των Πρασίνων
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε πως στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τον Απρίλιο θα κατατεθεί και σχέδιο ψηφίσματος κατά της χώρας για παραβίαση των όρων του κράτους δικαίου, πιθανότατα από την ευρωομάδα των Πράσινων. Με τους σημερινούς συσχετισμούς είναι δύσκολο να εγκριθεί. Αν εγκρινόταν θα άναβε επί της ουσίας το πράσινο φως για αντιμετώπιση της Ελλάδας όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία. Σε κάθε περίπτωση θα έχει ένα ενδιαφέρον αν ποτέ φτάσουμε σε αυτή την ψηφοφορία να δούμε ποιος θα ψηφίσει τι.
Μέτρηση
Παραινέσεις από γνωστούς και φίλους να μη δώσει συνέχεια στην κόντρα με τον Ανδρουλάκη προκειμένου να μη φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση το ΠΑΣΟΚ δέχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος. Χθες πάντως κυκλοφόρησε μια ιδιαιτέρως χρήσιμη πληροφορία. Ότι στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να ζητήσουν -αν δεν το έχουν κάνει ήδη- μέτρηση από δημοσκοπική εταιρεία για τις εκλογικές επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης διαγραφής Λοβέρδου, προ των εκλογών
Οριστικά στην Ηλεία ο Αβραμόπουλος
Με αίσιο τρόπο έληξε ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ των τελευταίων μηνών. Ο τέως Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επιστρέφει τουλάχιστον σε επίπεδο υποψηφιότητας στην εγχώρια πολιτική σκηνή και θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Όχι στο Επικρατείας, όχι στην Αρκαδία από όπου έλκει την καταγωγή του αλλά στην Ηλεία τόπο καταγωγής του πατέρα του.
Λεφτά υπάρχουν
Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι λέει ο λαός. Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στη Βουλή μετά από καιρό και μπήκε στην Ολομέλεια για να μιλήσει. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εφ’όλης της ύλης (υποκλοπές, Τέμπη, μεταναστευτικό , εργάτες γης). Έκλεισε αναρωτώμενος: «Γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες και να θρηνεί ανείπωτες, άδικες και αχρείαστες τραγωδίες, όπως των Τεμπών, όταν μάλιστα, σήμερα, λεφτά υπάρχουν;».