top of page

Νέοι πονοκέφαλοι στο Μαξίμου λόγω Θεοδωρικάκου. Η οργή στο ΠΑΣΟΚ για Τσαπανίδου

Καλημέρα σας,
Σε άμυνα λόγω Τόκιο ο Θεοδωρικάκος
Σε άμυνα μέχρι νεωτέρας βρίσκεται από χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έπειτα από τις καταγγελίες πως παρενέβη για να μη συλληφθεί ο γιος του για υπόθεση κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών. Κι αν το αρχικό ρεπορτάζ του Documento ήταν διαχειρίσιμο το χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA ήταν κόλαφος υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία για την παρέμβαση του Υπουργού. Στην κυβέρνηση επικράτησε πανικός, κάποιοι άρχισαν να μιλούν για παραίτηση αλλά αρχηγού απόντος στο Τόκιο πάσα άλλη αρχή παυσάτω.
Εξελίξεις μετά την Ιαπωνία
Ο Υπουργός εξέδωσε αργά το βράδυ ανακοίνωση μιλώντας για ψεύδη και συκοφαντίες τονίζοντας ότι έχει ζητήσει εσωτερικό έλεγχο, το πόρισμα του οποίου θα παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση άκουσε τον Υπουργό, κύκλοι του οποίου λένε ότι υπάρχουν πάρα πολλά περίεργα κενά στις καταγγελίες. Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου αναμένει. Τι αναμένει; Την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Ιαπωνία. Εκεί σηματοδοτούνται οι εξελίξεις.
Μαστίγιο και καρότο
Τα δεδομένα στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διάβασαν όπως κι εμείς χθες από εδώ το αίτημα Ανδρουλάκη για ισχυρή εντολή αντιλαμβανόμενοι πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Κι έσπευσε χθες η Πόπη Τσαπανίδου να το «κάψει» λέγοντας πως αν αυτό συμβεί θα είναι προϊόν εκβιασμού του Ανδρουλάκη από τη Ν.Δ αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο Μαξίμου γνωρίζουν πράγματα για τον Ανδρουλάκη επειδή τον παρακολουθούσαν.
Οργισμένη απάντηση
Το θέμα είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ έγιναν έξω φρενών καθώς η Τσαπανίδου είτε άθελα είτε εσκεμμένως παρουσίασε τον Ανδρουλάκη σαν κάτι κακό να έχει διαπράξει . Κάτι το οποίο στο Μαξίμου γνωρίζουν. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος της επιτέθηκε μέσω δήλωσης. Ακόμα πιο αιχμηρός ήταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος έγραψε ότι η κα Τσαπανίδου είναι συνηθισμένη από τις μαύρες σακούλες Καλογρίτσα. Και από εκεί που μετά την πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν μέλι γάλα τώρα είναι πάλι στο μηδέν.
Πέντε συμφωνίες στο Τόκιο
Πέντε συμφωνίες υπογράφηκαν χθες ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Ελλάδα κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, διακανονισμός μεταξύ Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αντίστοιχου φορέα ATLA Ιαπωνίας,
Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων και αντίστοιχου ιαπωνικού Nippon Export & Investment Insurance (NEXI) ,
Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Enterprise Greece και Japan External Trade Organisation , συμφωνία επί του κειμένου Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας. Η ελληνική πλευρά αποδίδει τεράστιο βάρος στις δύο τελευταίες. Ειδικά οι εξαγωγικές πιστώσεις είναι κομβικό ζήτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και το άνοιγμά τους στην αγορά των 125 εκατομμυρίων κατοίκων.
Έρχεται ανακοίνωση για αγροτικό πετρέλαιο
Αυλαία σήκωσαν χθες τα μπλόκα των αγροτών τα οποία είναι η αλήθεια ότι είχαμε χρόνια να δούμε. Το αρμόδιο Υπουργείο «βλέπει» δύο ειδών μπλόκα. Τα θεσσαλικά τα οποία εντάσσει στα «ιδεολογικά» λόγω ΚΚΕ και τα βόρεια τα οποία είναι πιο ισχνά και ζητούν ενισχύσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα. Για τα πρώτα υποστηρίζει ότι δεν θα τα απέφευγε με τίποτα σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που πληροφορούμαι είναι ότι από τη Λάρισα την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν μέτρα για το αγροτικό πετρέλαιο.
Μεταγραφή
Τα περίεργα στην Πελοπόννησο συνεχίζονται . Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος «κλωτσάει» η υποψηφιότητα του βουλευτή Αρκαδίας της Ν.Δ Κώστα Βλάση για την περιφέρεια θεωρείται δεδομένη. Με το χρίσμα του κόμματος. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά χθες ο Πέτρος Τατούλης , μελλοντικός αντίπαλος του Βλάση ανακοίνωσε ότι εντάσσει στον συνδυασμό του τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Επειδή είναι βέβαιο ότι στους περισσότερους το όνομα δεν λέει πολλά, σας αποκαλύπτω ότι πρόκειται για ακραιφνή «μητσοτακικό».
51 views0 comments
bottom of page